KORTJAKJE

Een droomreis voor de hele familie
Kortjakje is een groot driedimensionaal prentenboek met grappige tekeningen, geheimzinnige kinderrijmpjes en dromerige slaapliedjes. Een nieuw sprookje van Moniek Merkx.

Kortjakje ligt al dagen ziek in bed. En dan op een dag komt de zon niet meer op, hij is weg, vertrokken. Kortjakje gaat op zoek. Heeft die woeste Blauwbaard hier iets mee te maken en wat weet het mannetje in de maan? Heeft de krokodil de zon ingeslikt of is de zon verslonden door het grote, strenge boek? De verschrikkelijke ijskoningin weet er meer van, maar om haar aan het praten te krijgen moet je in haar ogen kijken. Durft Kortjakje dat?

Kortjakje is een reis als een droom, waarin je van het ene in het andere avontuur struikelt. Het verhaal begint in een donker slaapkamertje, eindigt in een stralende witte wereld en tussendoor komen in een rode, gele en blauwe wereld alle mogelijke magische momenten en wonderlijke figuren langs.

Première 20 september 2010

IDEE, TEKST & REGIE: Moniek Merkx
SPEL: René Geerlings, Jef Van gestel, Hiske de Goeje (stage), Niek van der Horst, Floor van Leeuwen, Roosmarijn Luyten , Lotte Rischen (stage)
MUZIEK: Joop van Brakel
ANIMATIES & ILLUSTRATIES in de voorstelling: Mark van Huystee
DECOR: Sanne Danz
KOSTUUMS: Marike Kamphuis
LICHT: Gé Wegman